Прикольне порівняння розробки на Java і розробки на Ruby on Rails

Недавно накопав грунтовне порівняння підходів до розробки на Java та RoR. Головна цінність власне не у синтаксичному порівнянн а у всіх проблемах/викликах які супроводжують розробку застосувань під ці платформи. Так як сам брав участь Ñ– у RoR проекті Ñ– у Java проектах дуже давно хотів написати власні враження. Тепер потреби немає так як більш менш погоджуюсь з цими твердженнями. Єдине велике зауваження це то що розробка на Java зразка 2008 це зовсім не то що було на початку століття. Автор довбав Struts/IIS+Tomcat. Зараз різні комбінації Spring MVC + (Ext JS/Dojo) + DWR + Hibernate ложать на лопатки RoR-и. Звичано деплой тайм не Ñ” такий самий, але Jetty це вже майже “ruby script/server”. А двуядерні (багатоядерні) робочі станції зводять тормоза Eclipse/Idea до невідчутного мінімуму.
Для нетерплячих – автор в тому пості зходиться до думки що в кінцевому випадку Java i RoR співставимі по очках, але різні застосування.


Comments

  1. автор в тому пості зходиться до думки що в кінцевому випадку Java i RoR співставимі по очках

    А производительность автор померял? А масштабируемость?
    Добавьте туда же наличие Grails и медленное “захеревание” RoR ввиду появления RoR-like фреймворком для популярных языков.

    P.S. Статью не читал ибо сравнение сродни “Тягач Scania VS Volkswagen Жук”.

  2. якраз прикол поста автора що – “міряв”. Рубі за революційність звичайно – +1, наприклад на поточному Spring MVC пропекті ми ввели концепцію “partial” яка досить нормально сприймається Ñ– відіграє свою роль.
    Щодо порівняння – то так як в житті мабуть всі бачили тягачі Scania Ñ– бачили Вольцваген Жук – то в програмуванні далеко не всі джавісти пробували рельси так само як не всі рельсисти пробували що таке насправді джава. Синтаксично мабуть Ñ– Ñ‚Ñ– Ñ– Ñ‚Ñ– приглядались один до одного а то випробовування в “бойових умовах” – тут тільки одиниці. Цінність того блог постінга що автор якраз надає більш менщ зважені варження про розробку Ñ– на тій платформі Ñ– на тій. Головна думка до якої приходить автор це то що пробувати писати на Ruby on Rails новий facebook так само не розумно як Ñ– писати на Java ще один шоппінг карт.

  3. А какое конкретно преимущество современных джава стеков перед РоР в плане масштабируемости?

  4. Сорі за 5 копійок, але я за Idea особливих “тормозів” не помічав :)

  5. Виктор
    Вересень 16, 2008 - 5:46 pm

    “Захеревание RoR” попало в личный цитатник :) Все остальное – в корзину, Ñ‚.к. типичный пример ламерства.

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *