Любомир Гузар: Беріться до роботи, люди добрі

Перепост оригіналу.

Якщо ми думаємо, що хтось нам щось дасть, то ми себе обманюємо. Наша майбутність є в наших руках.

Знання – то не є мудрість

Навіть діти сьогодні знають про те, що, скажімо, моє покоління – не кажу вже про попередні покоління – навіть не мріяло, що можна щось таке знати. Маємо зараз величезне знання. Але, бачите, знання – то не є мудрість. І трудність є в тому, що молода людина, дитина чи юнак, не знає, що з тим знанням зробити. Бо знання саме в собі – то не є мудрість. Знання – то є підстава, яку треба використовувати на користь себе, на користь других.

Благородність діє

Людина благородна, яка зустрічає другу людину навіть принагідно, ставить собі питання: “А що доброго я міг би зробити для цієї людини, як я міг би їй допомогти?” Якщо ми маємо таке настановлення, не є байдужі до тих, з котрими зустрічаємося, тоді створюється певна атмосфера, атмосфера доброзичливості, і тоді благородність починає діяти.

Воля – це могти робити добро

Ціна свободи людини – це право на помилку. Обирати зло людина може, та не має права. Господь Бог створив людину вільною. Але воля – це значить могти робити добро. Ми є вільні робити добро. Ми не маємо свободи робити лихо.

Бог створив кожного з нас, бо безмежно любить. У Євангелії від Луки йдеться: хочеш бути добрим, спочатку прийми Божу любов і прийми Бога. Господь дає людині багато дарів, талантів, а найголовніше – дає волю, дає можливість обирати.

Щастя – це спокій від того, що нас любить Господь

Щастя для кожної людини – це насамперед стан душі. Людина є щасливою, коли вона в своєму серці має спокій, коли вона свідома, що вона є в руках небесного Отця, який далеко ліпший для нас, чим навіть наші рідні батько і матір, який хоче нам добра. І що би не було навкруги нас, та свідомість, що Бог нас любить, що він є нашим отцем, що він за нас дбає, мені здається, що це є основний момент щастя.

Наша майбутність є у наших руках

Боятися брати на себе відповідальність природно для людини, але нема іншого способу подолати цей страх, як свідомо взяти на себе відповідальність.

Що буде з нашою країною? Те, що ми з нею зробимо.

Люди хочуть спихати свої біди на ті обставини, що є, на вибори і що все це в тому винне. Ми не дивимося на те, що ми з тим всім зробимо. Навчімося думати наперед і навчімося відчувати нашу відповідальність. За комуністичних часів навчили, що за все подбає партія і держава. І ми все ще чекаємо, хто що нам дасть. А наша майбутність залежить від нас самих.

Якщо ми будемо працювати солідно, сумлінно, шанувати один одного, жити не тільки за матеріальними, а за духовними цінностями, то все буде можливе і все буде до здійснення. Тільки треба до цього взятися. Воно само від себе не прийде. І якщо ми думаємо, що хтось нам це дасть, то ми себе обманюємо.

Наша майбутність є у наших руках. Пам’ятаймо це і працюймо. Те, що ми є в поганій ситуації сьогодні – то не є жодна штука, то не є дивота, інакшого годі було сподіватися. Але не в тому, яким воно є, а що ми з ним зробимо – це є наша майбутність.

Я особисто думаю, що якщо візьмемося сумлінно й належно до роботи, то будемо мати гарну державу, в якій будемо всі почуватися задоволені та захищені, де загальне благо буде належно респектоване. Це в наших руках.

Беріться до роботи, люди добрі. Беріться до роботи. Господь Бог і так нам дає всі можливості, щоби ми ті можливості вміли використовувати, відповідальність є на нас. І я певний, що все буде гарно, якщо ми належно візьмемося до праці. Бажаю вам Божого благословення. Слава Ісусу Христу.

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *