Сім раз відміряй один раз відріж

Ð’ мережі гуляють повідомлення про можливе переписування Twitter з Ruby on Rails на щось інше що краще маштабується. Правда – не правда – час покаже, але вже можна вчитись на помилках інших. Ð’ аплікаціях орієнтованих на комунікацію, таких як твіттер, кешування аля memcached не завжди зможе прийти на допомогу так як по своїй суті воно просто не доречне. RoR хоча Ñ– класна річ, але без “напильника” не дуже вдалий варіант так як при виникненні потреби спускатись на “нищий рівень” комунікації, наприклад як у світі джави з Spring Controller на Java Servlet – у RoR щось відлетить, так як все дуже сильно повязано. До того ж Ruby сама по собі повільна мова Ñ– тому ціна “додавання” обчилювальних потужностей для того щоб добавити нових монгрел серверів Ñ” значно вищою чим наприклад для тої самої джави, не рівняючи вже до ветерана PHP.
Тому коли постане вибір мови і технології на якій потрібно буде написати аплікацію треба дуже добре і тверезо обдумати чи вибрана мова/технологія дійсно відповідають і допоможуть справитись з поставленими задачами.
Twitter Under Pressure...


Comments

  1. Ось куди можливо рухнеться твіттер
    http://crazybob.org/2008/04/twubble-with-twitter.html

  2. GWT це прикольно. Правда цього швидше всього буде замало так як поточний Gmail вроді написаний на Java+Python
    І взагалі, Java не така страшна як здається, її використовують для нагружених сайтів досить багато компаній, наприклад LinkedIn, eBay etc.

  3. IMHO RoR свою миссию в этом мире уже выполнил и пора бы ему уже отойти в мир иной.
    Потому как самое ценое в RoR – это не тормознутый и неинтуитивный язык под названием Ruby, а подход к быстрой разработке и прототипированию.
    Подход оценили, взяли на вооружение, “наклепали” клонов для всех существующих платформ и все – “мавр сделал свое дело – мавр может уходить”.
    Так что предвещаю скорую кончину Ruby как массового языка (а стал ли он таким?) несмотря на огромные инвестиции и поддержку Sun Microsystems (какую в свою очередь тоже неплохо лихорадит)

    P.S. Общественность требует подписку на комметарии по Email.

  4. Генадий Петрович
    Липень 13, 2009 - 10:36 am

    Прошу прощения, что вмешался… У меня похожая ситуация. Готов помочь.

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *