SQL + JAVA = JAVA + SQL ?!?!

Відбулись дві можливо найбільші покупки за цей ще не повністю розпочавшийся рік. Oracle купив BEA, а Sun купив MySQL. Коротко і ясно.
BEA коштувала 8.5 мільярди доларів, скільки коштував MySQL поки що невідомо. Що це буде означати для індустрії дуже важко сказати, але це швидше за все буде іти на добро Ñ– тим Ñ– іншим, ну Ñ– нам також. Швидше за все це буде початок важких днів (ну або “уважчення”) для Microsoft. Тепер на ринку утворились 2 нові над потужні гравці які разом з IBM повністю покривають всі ніші ринку – IBM з DB2 та WebSphere бере на себе важковаговиків, Oracle з BEA бере на себе середній прошарок ринку Ñ– тих для кого робота з IBM не по кишені, а Sun з MySQL беруть на себе всіх інших хто краще себе почуває з відкритими чи взагалі опен сорс рішеннями. Зразу відповідаючи на питання “а так вже було давно!”, – ні, не зовсім. Цю ситуацію можна порівняти з тим коли покупець хочучи купити хліб з маслом, спочатку іде в один магазин купує хліб (наприклад Oracle) Ñ– потім має іти в інший магазин за маслом (BEA), в той час як Ñ” інший магазин в якому зразу Ñ” Ñ– хліб Ñ– масло (Microsoft з SQL Server та .Net). Це виглядає можливо дещо по дитячому, але для великих фірм, корпорацій чи установ це дуже суттєво так як на розробку рішення треба залучати продукти та підтримку ще одного постачальника Ñ– передбачувати окрему статтю видатків на інтеграцію.
В кінцевому випадку додаткове посилення конкуренції для Microsoft піде тільки на користь і це по законам ринку тільки покращить іновації в екосистемі .Net та інших рішеннях корпорації.

Comments

  1. будемо сподіватись, що така ситуація дійсно піде на користь Ñ– Майкрософт почне жвавіше ворушитись…

  2. Андрій
    Січень 17, 2008 - 7:08 am

    IBM з DB2 та WebSphere бере на себе важковаговиків, Oracle з BEA бере на себе середній прошарок ринку – не знайомий з технологіями та цінами на IBM з DB2 та WebSphere, але мені здавалося що тут навпаки: важковаговики за Oracle. Чи я не правий?

  3. дуже цікава новина, дякую. що стосується повного технологічного стеку Ви абсолютно праві. будь-який великий замовник завжди намагється зробити свої продукти та сервіси у межах одного бреду. логіка досить проста — навіщо платити за сапорт трьом-чьотирьом вендорам, коли можна платити лише одному. до речі, це один за базових принціпів роботи IBM. Sun Ñ– насправді не вистачало сервера баз даних, а Oracle був лише сервером бази даних (з Oracle Application Server будо досить приємно працювати, але ставка на Orion не виграла). тепер маємо три вендори з повним стеком J2EE технологій. дуже цікаво, як воно буде надалі.
    2Андрій, так Ви не праві. IBM + DB2 + WebSphere коштує десь за $10k. але за ці гроші Ви купуєте не тільки Ñ– не стільки J2EE solution, скільки технічну підтримку 24/7, будь-яку технічну документацію, якщо в Вашій країні Ñ” служба технічної підтримки, спеціалист IBM может приїхати до Вас та налаштувати програми під Ваші потреби — усе безкоштовно. усеж таки IBM це CMMi5. Oracle доволі дорогий сервер баз даних, але лише сервер баз даних. так було раніше, тепер не так.

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *