Допис відповідь

Це допис відповідь на допис hellveen-а

2 hellveen

буду строгим :)

1. Ви плутаєте функціональність та локалізацію. Вами славлений твітер по сьогоднішній день не підтримує тегів кирилицею. Також для нього Ірландія з 4 мільйонами людей є країною, а Україна з 46-а не є країною.

2. Ви дуже сильно помиляєтесь якщо думаєте що маючи ідею вас чекатиме успіх. Це щось типу цього:

1. Have a great idea
2. …
3. PROFIT!!!

А ось що відбувається між 1 і 3 якось не дуже очевидно чи важливо? :)
Є така річ як Product Development, про яку в книжках не прочитаєш. Досвід з цього можна або здобути самому, або перейняти в інших. Перейняти нема в кого бо майже всі розумні та старші 30+ виїхали :)
Залишається єдиний варіант – здобути самому.
Так от, в Product Development власне програмування – це найменш важливіша складова. І то що люди пробують запускати ідеї які були успішні в інших місцях, навіть якщо вони дійсно клони – це дуже добре, так як вони отримають неоцінимий досвід. Навіть якщо проект не буде успішний досвід все одно залишиться Ñ– Ñ‚Ñ– люди зможуть вже братись за щось більш серйозніше чи оригінальніше.
Час покаже хто виживе, а хто відійде.

3. І взагалі про клони. А ви в курсі що всі машини це є клони машини Форд? :)
Ні одна з них немає абсолютно нічого унікального, крім коліру та форми корпуса та внутрішнього оформлення? Внутрішні частини відрізняються тільки якістю та деякими незначними технічними деталями. Ми ж чомусь не кажемо яка відстійна Тойота тому що вона є клоном Форда? :)
Плюс саме порівняння Ñ” не дуже доречним. Контент сайти суттєво відрізняються від сервісних сайтів. Їх порівнювати це те саме що порівнювати машини та принтери. І то Ñ– то Ñ” “присроєм”, але призначення Ñ” суттєво різними.
Гугл є чистої води клоном АльтаВісти чи ще там якоїсь пошукової системи. Один в один. Він просто переміг через невеличку деталь в підході до рангування результатів. Але це клон клоном, навіть не другий і не десятий :)
Контент сайти по своїй суті є клонами один одного, і так має бути, тому що унікальне в них не сам сайт, а контент.

4. Підручник з ведення бізнесу каже що називати потенційних клієнтів ідіотами і не патріотами, а їхні проекти жалюгідними з дуже великою ймовірністю призведе до їхньої втрати, причому можливо вони і не повернуться. :)

5. Про twit.com.ua. Ну навіть якщо вони назвали себе “першими”, можна просто їм на пошту вислати зауваження про не коректність? :) Між іншим Твіт Ñ” якраз хорошим прикладом, так як це не Ñ” ні блог ні ще щось, а власне сайт сервіс. Такі речі складніше запускати, підтримувати та просувати чим наприклад блоги на wordpress.

6. Про контент. Була згадка про Хабру. Так от, там 75% якщо не цілих 90% – це, використовуючи “дух” оригінального допису – крадений контент, більш м’якша форма – “використаний” :) Я у 99% випадках читаю все на оригіналі, Ñ– коли у перше побачив Хабру міг прямо вказувати звідки взяли ту чи іншу інформацію. Але нічого, чомусь ніхто клоном який краде контен з інших сайтів Хабру не називають? :) Плюс чомусь там немає інформації наприклад про події у Львові? Цікаво чому ж? :) Може просто мешканцям МКАД-у та “заМКАДдя” не дуже цікаво Ñ– вони ніколи не будуть плюсувати інфу якихось друзів грузин яких вони мочили не так давно? :)
А також може для великої частини українська для них психологічно неприйнятна?

Критика дійсно корисна коли вона конструктивна. Просто так по-поливати брудом думаю нічого доброго не зробить.

Нам ще багато треба зробити для того щоб бути кращими, але все починається з малого, і коли навіть малі кроки зразу піддаються різкій критиці, вибачте, але це совок. За совка також більше критикували чим робили.

P.S. Цей ваш пост дійсно антипатріотичний, і наступний ваш пост не сприймається як заклик до конструктивних дій по покращенню ситуації у владі.

Comments

  1. Певно вам мало сильно накипіти, аби написати таку велику відповідь :)
    Мені можна на “ти”.

    1. Ви плутаєте Ірландію з Україною, в якій проникненість інтернету в рази менша, не кажучи вже про мовне питання.
    2. Я ніде Ñ– не писав, що сама по собі ідея приносить прибуток – тому не треба приписувати слова. Ідея може бути вдалою, але чи буде вона прибутковою – то вже інша справа.
    3. Тут я взагалі нічого не поняв, шо ви від мене хочете. напевно, ви подумали, що я мав у думках вашу “Розробку”, коли писав той пост. тому ваш текст виглядає скоріше як виправдання, чому ви Ñ—Ñ— відкрили…
    4. ще один незрозумілий пункт. які клієнти? які ідіоти? якби я хотів посилати всіх нах*й, то я би так і зробив, прямим текстом.
    5. можна і на пошту, але мені захотілось написати про це у блозі. у приватному, в якому я пишу про все, що заманеться.
    6. на Хабрі контент пишеться його користувачами. точних передруківок від сили третина. обійдемось без лапші на вуха :)
    совок якраз – це відсутність мізків для того, щоб створити щось своє Ñ– унікальне. будувати власні унікальні сервіси а не копіювати те, що винайшли до тебе.
    і якщо вже цей пост антипатріотичний, то хто тоді Вітренко з Симоненком? :)

    Це не змінить моєї думки про те, що вибудовування стратегії проекту лише на його українськості (або ще гірше, україномовності) – дурість.
    Я користуюсь тим, що задовольняє мої потреби, а не тому, що воно просто made in Ukraine. Так, мені цікаві українські проекти – але не більше.
    Я не поливав нікого брудом, а просто висловив свою думку – Ñ– змінювати Ñ—Ñ— не буду. Ваш пост-відповідь мене не переконав у зворотньому – на жаль.

  2. Не треба було, до речі ще й політику приплітати сюди.
    Те, за кого я буду чи не буду голосувати – моє особисте обдумане рішення, яке зовсім не стосується теми патріотизму чи тим більше інтернету.

  3. 2 hellveen:
    Також можна на “ти”.

    Спробую підійти з іншої сторони.

    Ти Ñ” публічна людина, твої проекти відомі та тебе читають, навіть приватний блог. Тому початківці прислуховуються до твоєї думки. Коли вони читають такі пости, припускаю, що у великої частини з них взагалі відпаде бажання щось починати поки не з’явиться “саме та унікальна ідея”.
    Хоча набагато корисніше якраз на перших порах не ідея, а участь у створені продукту. Навіть якщо швидше за все його спідкає невдача, цей досвід вони застосують у більш серйозніших проектах згодом. Головне пробувати!

    95% сервісів які я використовую – англомовні. Але паралельно я пробую стартувати українські версії чи просто підтримую по мірі можливості українське. Мова не за то щоб користуватись українськими проектами тому що вони українські, а за те, щоб можливо “пропустити крізь пальці” їхні огріхи, якщо такі Ñ”, Ñ– тим самим допомогти їм стати на ноги.

    Цілю мого допису Ñ” більше альтернативна думка, чим спроба переконати тебе. Я розумію що не можна бути політ-коректним на власному приватному блозі. Просто тебе читають Ñ– цей допис може більше нашкодити чим виправити ситуацію. Тому ось так “вилився” :)

    Я погоджуюсь на 100% що побудова стратегії проекту виключно на українськості – дурість. Але насправді що таке “стратегія проекту” знають тільки від сили відсотків 20% :)
    Це як у програмуванні. Всі кажуть що знають ООП, а коли питаєш різницю між композицією та асоціацією від сили 20% відповідають правильно :)

    Нам до справжніх проектів треба трішки підрости. І якщо не конструктивною критикою “придушувати” навіть маленькі спроби мати власні проекти, тривалість “підростання” буде довшою.

  4. Ви мене пробачте за грубість, шановні, але висер http://hellveen.blogspot.com/2009/12/blog-post_26.html я навіть не знаю до чого стосується. Це якісь космічні теми? А чому не можна створити українську соціальну мережу? Може автор не мав тупо хабрахабр, а створити щось українське, з перчинкою? Все рівно все нове – це забуте старе.

    Навіть твій допис, hellveen, не новий, я таке вже неодноразово читав, зокрема, і про мій http://promolab.org, на якому я все-таки сповідую іншу ідеологію, ніж на сьорчі.

    А на хабрі дійсно майже 2/3 передирають з буржнету.

  5. Срачі не люблю, тому на цьому й зупинимось :)
    Наступного разу постараюсь навести більш грунтовні аргументи для своїх слів.

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *