План Б

День не повинен був принести щось не сподіваного. Але приніс. Якимось не до кінця зрозумілим чином мене не впустило на мій gmail акканут. Невідомо чи хтось хакнув, чи троян десь на компі Ñ”, але факт той що я не зміг доступитись до своєї пошти. А серед пошти було стільки всього цікавого (акаунти icq, skype, etc) що зразу мабуть появилось декілька сивих волосків. Слава Богу що я маю пошту на компі в Громоптиці (вона же Thunderbird), якби не це то день би не вийшов повністю – вся пошта пішла б спати.
Ð’ цей момент дійшло що “forgot password” висилає пароль на емейл :) тому тут така фіча не спрацює :)
Ситуація вирішилась досить швидко, як виявилось в свій час я прописав ще один свій ukr.net-івський емейл на який і прийшов новий згенерований пароль.
Тобто обійшлось.
А мораль така. Завжди треба мати План Б. Ніякому сайту не можна вірити. Завжди треба мати бекапи всього. Ніколи не використовувати свої приватні данні логування на не знайомих сайтах. Завжди міняти паролі в скайпі, аськах і інших мессенджерах. Одним словом децентралізуватись. І в кожному випадку мати можливість відновлення екаунту через додатковий емейл чи ще інші штуки.

Comments

  1. 1. Додатковий мейл має один суттєвий недолік – якщо про нього хтось лєвий дізнається Ñ– зуміє хакнути, – то у нього вже Ñ” доступ Ñ– до головного мейла. І я так підозрюю, що скриньку на ukr.net хакнути простіше, ніж на gmail.com.
    2. Вінда – це зло :)

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *