Порівняння JavaScript фреймворків

Накопав дуже прикольне порівняння JavaScript фреймворків. Порівнюються Dojo, Ext JS, Prototype, jQuery, MooTools та Yahoo UI. Порівюються як Ñ– загальні плюси та мінуси так Ñ– конкретні нюанси реалізації. На жаль порівняння трошки старе – проведене на початку 2008-ого Ñ– як наслідок не враховує деякі реалії, такі як наприклад той факт що Ext JS покинув світ типових проектів з відкритим кодом Ñ– його тепер не можна використовувати без ліценції (~250 USD за девелопера).
Переможцем порівняння стала бібліотека jQuery, яка між іншим від недавна також буде іти в пакеті з MS Visual Studio


Comments

  1. Сергій Волошин
    Листопад 3, 2008 - 9:33 pm

    Є ще таке:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_JavaScript_frameworks

    А Ext JS наскільки я зрозумів розповсюджується за подвійною ліцензією.
    (Commercial License Ñ– Open Source License).

  2. Ця подвійна ліцензія нажаль зовсім інша чим було до того. До версії 2.02 Ext JS був під LGPL – що дозволяє комерційне використання, а з 2.1 Ext JS став Commercial та GPL v3 що виключає комерційне використання. А щоб використовувати GPL v3 JavaScript бібліотеку треба AFAIK самому бути GPL v3 аплікацією, особисто я не замічав багато GPL v3 фреймворків чи проектів поза межами Лінукса чи інших “важких” речей.
    Відповідно на Ext JS ставиться жирна крапка як на опен сорс проекті в класичному розумінн цього слова.
    P.S. Ð’ нас використовується Ext JS Ñ– маюуть будемо купувати, але бачив дуже багато проектів які відмовились від нього виключно через “розмазаність” політики ліцензування.

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *