Орієнтованість на ціль

Відкрию спільноту дописом на дуже болючу тему – Орієнтація на ціль або результат, англійською result/goal orientation.

Сьогодні натрапив на дуже цікаву культурологічну статтю. Звичайно все описане є дуже прикрим та сумним.

Я спробую подивитись в корінь проблеми.

Якщо людина орієнтована на ціль, по мірі досягнення цілі вона може виявляти та усувати всі перепони які Ñ” на шляху. Якщо людина не орієнтована на ціль – перепони будуть накопичуватись та ускладнювати ще більше досягнення цілі.

Наприклад програміст орієнтований на ціль, якщо він повторює певні команди декілька раз, мабуть напише скрипт який буде їх виконувати за нього. Програміст який не орієнтований на ціль, мабуть і далі продовжить виконувати ті команди без автоматизації.
Таким чином перший буде виконувати поставлені задачі швидше та по ходу виконання буде отримувати більше досвіду. Другий програміст буде просто прогресувати вперед темпами нижчими чим перший.

Такий підхід застосовується і у житті. Людина яка орієнтована на ціль, міняє світ навколо неї у краще сторону.

Спробуйте застосуйте цей підхід у вашому повсякденному житті. Вже у перші години ви виявите багато речей які ви вважали буденними, але які насправді сповільнюють вас. Їхнє усунення пришвидшить та зробить вас набагато ефективнішими.

Думки?


Comments

  1. Я знаю декількой “програмістів”, які не люблять сам процес. І у жодного з них я б не замовив сайт, Ñ– з жодним з них, я не хочу працювати більше. Бо те, як вони досягають результату шокує: як Вам написання чогось вночі після дня конституції, який хлопці так, що наступного ранку на них дивитись було страшно. Я бачив результат: не доведи Господи Вам бачити таке – три дні після дедлайну виловлюють помилки, ніякого рефакторингу, жодного автоматизації, ніякого екранування данних в запитах до БД… Коли я пішов звідти, то я міг би без жодних проблем звалити всю систему: коли видалили мій аккаунт, то інформація про нього була видалена, а от дані для аутентифікації залишились Ñ– я вільно мог розулуювати системою… І я без жодних проблем міг би в полі пошуку клієнта ввести запит, що включає в себе ін’єкцію, що зламала би всю базу, залишивши без інтернету 20 тис. абонентів..
    З точки зоку психології, концентрація на цілі, без любові до процесу і насолодою процесом крокування до цілі призводить до депресій..

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *